Het grote geluk van rijkdom is te geven - Successiehuis

Het grote geluk van rijkdom is te geven

17 juli 2021

Eindelijk schijnt de zon.

Tijd om de nieuwste apeorglazen te vullen met vrolijk parelende bubbels.

Maanden heb je uitgekeken naar het ‘rijk van de vrijheid’ , al is het beestje niet helemaal verslagen. Desondanks kan je weer genieten van de nabijheid en de warmte van familie en vrienden, kan je sporten in groepsverband en talrijke wijsheden oreren tijdens de obligate derde helft.

Vakantie is tijd hebben en tijd nemen. Even nadenken over waar ja staat en waar je naartoe wilt. De korte en lange termijn, het leven. En dan bots je in een willekeurig artikel op een citaat dat aan de ribben kleeft: ‘het grote geluk van rijkdom is te geven’.

Boeken vol zijn er geschreven over de relatie tussen geluk en geld. Onze praktijk leert dat klanten oprecht gelukkig worden als ze beseffen dat er mogelijkheden zijn om hun zorgvuldig opgebouwd vermogen stapsgewijs door te geven aan hun kinderen of kleinkinderen. De kunst van het geven De kunst van het geven – Successiehuis . Schenken kan op allerlei manieren, goed ingekapseld en met duidelijke afspraken. De wetgever probeert de regels aan te passen aan nieuwe maatschappelijke evoluties: meer vrijheid voor de ouder(s), aandacht voor pluskinderen, betere omkadering voor nieuw samengestelde gezinnen Een nieuw samengesteld gezin? Daar zit muziek in. – Successiehuis

Het grote geluk van rijkdom is te geven. Maar geven kan ook synoniem zijn van zekerheid bieden. Mensen worden gelukkig van de gedachte dat ze zelf keuzes kunnen maken, zelfs op uiterste moeilijke momenten, als hun partner of echtgeno(o)t(e) overlijdt. Keuzes in functie van hun leeftijd, hun relatie met de kinderen of de familie, hun financiële situatie en de erfbelasting (Een keuzebeding: een prachtig ding – Successiehuis)

Rijkdom doorgeven in ruil voor de zekerheid dat de zorg op lange termijn gegarandeerd is, ook dat is belangrijk. Zorgen voor elkaar, zeker als je zelf niet meer bekwaam zou zijn om te beslissen of te oordelen. In 2021 worden elke dag 186 zorgvolmachten voor notaris verleden waarin duidelijke afspraken worden gemaakt over jouw vermogen, inkomsten, zorg en omkadering (5 tips voor een goede zorgvolmacht – Successiehuis, Een zorgvolmacht: een must voor elke ondernemer! – Successiehuis)

Tijd voor een glaasje wijn.

Net als wijnbouw, vraagt successieplanning tijd. We nemen die tijd om ideeën te laten groeien en te anticiperen op wat komt. Want met een optimale successieplanning denk je nu al aan morgen. Wanneer de tijd rijp is, kun je met een gerust gemoed doorgeven wat je dierbaar is. Op jouw manier en in alle vertrouwen.

Het grote geluk van rijkdom is te geven, denk daar maar eens over na.

Prettig verlof.

Jo Viaene

www.successiehuis.be

jo.viaene@successiehuis.be