Liefde is…. - Successiehuis

Liefde is….

9 september 2019
liefde is

Liefde is.. je bureau opruimen op zondag. Zondag,  je weet wel, de dag van de wielertoerist, de dag van de voetbalhamburger, de obligate wandeling met pannenkoek of zetelkesdag.

Wel op die zondag stoot je toevallig op een stapeltje vergeelde papieren, onderaan een lade. Een ontwerp van een huwelijkscontract? Een niet-getekend testament? En de uitleg van een spreekavond van een Vlaamse grootbank over successie. Pfft. Wegsmijten?

Misschien is het nu toch tijd om eindelijk de koe bij de horens te vatten. Jullie zijn al twintig jaar samen en hebben iets opgebouwd. Een mooie woning, een beleggingsportefeuille, een groepsverzekering via haar werk en zelf een zaak als zelfstandige.

Je hebt gehoord over allerlei wijzigingen over erven, schenken en samenwonen. Wat is de impact voor jullie? Geen idee. Het lijkt ook allemaal zo complex. Loont het wel de moeite? En zeg, “zo oud ben ik nu ook nog niet”. Successieplanning, dat is iets voor oude mensen. Toch wegsmijten?

En toch weet je, diep in je binnenste, dat je toch best eens kijkt of er “iets” geregeld moet worden. Want ja, je weet  maar nooit. En eigenlijk wil je dat je partner niets tekort komt moest er plots iets gebeuren. En de kinderen, die zijn goed bezig, maar je wil toch geen ruzie als je er zelf niet meer bent.

Liefde is… eens aan tafel gaan zitten en bij het aperitiefje (net voor de kalkoen met kroketten) en dat moeilijke onderwerp aansnijden. Zeg, moesten we toch eens langsgaan bij Successiehuis?

Haar ogen blinken. Ze neemt een slokje van haar halfvolle glas rosé en nijpt zachtjes in je arm: ga jij bellen of stuur je een mailtje?