info@successiehuis.be

Blog

okt 23 / 2018
Een beschermde baksteen in de maag: de gezinswoning
Dat Belgen houden van vastgoed is algemeen bekend. Uiteraard start het vastgoedpatrimonium klassiek bij het eigen stekje: de gezinswoning, dit is de woning waar je met jouw gezin effectief verblijft. Zo is er maar één. En die gezinswoning geniet een bijzonder statuut.
okt 9 / 2018
Waar ligt dat huwelijkscontract?

Weinig mensen beseffen het, maar huwen is een cruciale gebeurtenis. Mensen investeren een ‘arm en een been’ om een perfect feest op poten te zetten, maar de juridische  en financiële gevolgen van het huwelijk, daar liggen ze veel minder van wakker. Vreemd.


okt 5 / 2018
Erfbelasting en politiek: hoger/lager
Nog 9 keer slapen en we mogen onze stem laten horen op lokaal niveau. Volgend jaar stemmen we dan federaal, Vlaams en Europees. Erfbelastingen zijn niet echt een politiek thema op vandaag, maar het is toch eens interessant op te snorren wie welke plannen heeft. Wat blijkt? Voor sommigen is het nooit genoeg, voor anderen veel te veel. 
okt 3 / 2018
Klare wijn schenken!

Jaren geleden heb je een aantal bankgiften gedaan. Je twee kinderen – Tom en Laura – hebben elk €100.000  gekregen op hun twintigste. Tom is wel 10 jaar ouder dan Laura. Je krijgt een telefoontje van jouw vermogensadviseur: wil je dat voor de gedane schenkingen/ giften de oude of de nieuwe regels worden toegepast? Je hoort het in Keulen donderen.

Waarover gaat dit?


{ImageControl}
{lblDate}
{CategoriesControl} {lblTitel}
{dvText}
Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie