info@successiehuis.be

Blog

aug 22 / 2019
Bart groet ’s morgens de dingen
Een  federale regering is nog lang niet in zicht. Op Vlaams niveau echter beginnen de zaken te bewegen. Bart De Wever heeft het schaakspel geopend. Een kort overzicht van zijn voorstellen op het vlak van erfbelasting:
aug 1 / 2019
HOEVEEL SUCCESSIERECHTEN BETAALT U OP DE GEZINSWONING?

Het antwoord hierop is voor Vlaanderen héél simpel : de partner betaalt niks op de gezinswoning. De kinderen betalen het normale tarief (3% tot 50.000 , 9% tot 250.000 en 27% boven de 250.000).


jul 25 / 2019
Verhuizen naar de Côte d’Azur of een Spaanse Costa? Pas op voor de gevolgen inzake erfrecht!

Op een familiefeest midden mei: het is slecht weer en nonkel Firmin heeft weer eens een glas teveel op. Plots heeft hij een helder moment: “volgend jaar gaan we definitief aan de Côte d’Azur wonen, gedaan met die Belgische tristesse”. Vrouw Alice en de kinderen zijn verbouwereerd. Meent Firmin dit nu?


jul 19 / 2019
Test jouw kennis over successie!

Vragen over erven, schenken, samenwonen en familiebedrijven. 10 vragen, multiple choice, 1 minuut van je tijd. Welkom in de wondere wereld van het erfrecht, het huwelijksvermogensrecht en de erfbelasting.  

Doe de test

jul 12 / 2019
Je gezinswoning verkopen tegen lijfrente? Geen dwaas idee!

De langstlevende van beide partners kan de gezinswoning vrij van successierechten erven. Als je weet dat bij veel koppels de gezinswoning het belangrijkste vermogensbestanddeel is, dan besef je algauw dat dit fiscaal een aantrekkelijk gegeven is.


jul 3 / 2019
7 redenen waarom je een testament moet hebben
Een testament is van alle tijden. Benut de mogelijkheden van dit uniek instrument. 7 voordelen op een rij. 
jun 27 / 2019
Ook feitelijke samenwoners kunnen de gezinswoning veilig stellen

U hoeft niet te huwen om samen een gezinswoning te kopen. U kan perfect samen met uw partner een gezinswoning kopen en er voor zorgen dat de andere partner erin kan blijven wonen wanneer u zou komen te overlijden.


jun 11 / 2019
WAT ALS?
Planning in verband met centen en vermogens, velen denken dat dit enkel nuttig is op latere leeftijd. Mis poes. Je bent jong en plots ontmoet je de ware Jacob of Jacoba. Vlinders fladderen in jouw buik. En dan gaan jullie samenhokken, eindelijk een eigen nest.

mei 31 / 2019
DENK TIJDIG AAN EEN ZORGVOLMACHT VOOR UW GEZINSWONING

Partners kunnen voorzien in een wederzijdse zorgvolmacht waardoor ze aan elkaar de bevoegdheid geven om de gezinswoning alleen te beheren wanneer de andere daartoe niet meer in staat is.

 


{ImageControl}
{lblDate}
{CategoriesControl} {lblTitel}
{dvText}
Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie